Vi arbetar för ett tryggare, trivsammare och säkrare område med målet att positivt påverka värdeutvecklingen på fastigheter.
Läs mer om vår verksamhet och hur vi stöttar våra medlemmar inom tio verksamhetsområden.
Genom BID Frölunda-Tynnered skapar vi förutsättningar att tillsammans hantera problem och förverkliga möjligheter i den långsiktiga områdesutvecklingen.
Vad är det egentligen som gör att vi fastnar för och trivs i vissa stadsdelar? Det kan vara svårt att sätta fingret på. I BID Frölunda-Tynnered arbetar vi utifrån övertygelsen om att det är många saker som bidrar till helhetsupplevelsen av en plats.
För att en plats ska upplevas som attraktiv behöver den kännas trygg och vacker förstås, men även andas framtidstro och engagemang och ha tillgång till både kultur och service. Och inte minst behöver platsen ha en tydlig identitet som vi kan relatera till.
BID Frölunda-Tynnered samlas kring nio verksamhetsområden för att bidra till att göra området till en mer attraktiv plats. Specifika aktiviteter för BID Frölunda-Tynnered fastställs i den årliga aktivitetsplanen nedan.
Minskad brottslighet och ökad trygghet bland boende, besökare och andra verksamma utgör en central del av samarbetet.
Genom analys, utvärdering, uppföljning och akademisk forskning skapar vi grund för kunskapsbaserat arbetssätt.
Planering och stadsbyggnation som leder till ett område som blir en trygg och dynamisk del av Göteborg, ett föredöme i hållbar stadsutveckling.
Levande gatuplan med väl förvaltade lokaler och säkra uthyrningsrutiner. Stärkta möjligheter för lokalt näringsliv och lokala entreprenörer. Inom verksamhetsområdet ingår platsutveckling, stadsmiljölyft, förbättrad belysning och gatubeläggning och utvecklad lokal service.
Information till boende och andra intressenter. Delaktighet, nätverk och påverkansmöjligheter. Arenor för kunskapsutbyte och idéutbyte mellan olika lokala aktörer och för formulering av gemensam vision och höjd kvalitet på beslutsfattande.
Föra Frölunda och Tynnereds talan, driva områdets intressen. Aktivt deltagande i relevanta nätverk för erfarenhetsutbyte samt att bygga kunskap och fungerande stödstrukturer för BID-inspirerade och liknande verksamheter i Sverige, Europa och världen.
Historia, identitet, kultur och föreningsliv som byggstenar i det Frölunda och Tynnered som växer fram. Utveckla en gemensam uppfattning av de värden som Frölunda och Tynnered signalerar.
Mobilitetstjänster och ett elektrifierat transportsystem. Utveckling av cirkulära affärsmodeller. Framöver kan finnas möjlighet att arbeta med gemensam hantering av energifrågor, avfallshantering med mera.
Undersöka möjligheterna att utveckla och arbeta med digitala verktyg för gemensam tillgång till öppna data, informationsöverföring, gemensam marknadsföring, förmedling av de lokala berättelserna, med mera.